• Nederlands
  • Deutsch

Privélessen en workshops voor de bariton

Wanneer je bariton wilt leren spelen is Ton Janssen de aangewezen persoon. Maastricht, Heerlen en Sittard. De bariton is bekend om zij mooie slanke en heldere sound. In ensembles word hij vaak gebruikt in het hogere register vanwege zijn speelcomfort in de hoogte.

 

De bariton kan ook gebruikt worden voor leerlingen die later tenor tuba of euphonium zouden willen leren spelen. De bariton is kleiner en heeft een smallere buisdikte waardoor je minder lucht nodig hebt om hem te bespelen. Voor de beginnende muzikant is dit een voordeel. Wanneer je een behoorlijk niveau bereikt hebt kun je makkelijk de overstap  naar de tenor tuba / euphonium maken

 

Wanneer je bariton wilt leren spelen is het beslist aan te raden een periode les te nemen bij Ton Janssen. Hij woont in Elsloo gemeente Stein en heeft een enorme ervaring opgedaan als docent. Elsloo ligt in de omgeving Beek, Geleen, Geulle en Urmond. Dit is weer gelegen in Zuid-Limburg.

 

De lessen behelzen een drietal hoofdzaken, plezier, beheersing van je instrument en het spelen van leuk repertoire. Het repertoire gaat altijd in overleg omdat het hier gaat om een persoonlijke smaak. Individuele technische oefeningen zullen voor iedereen anders zijn omdat ieder persoon uniek is.

 

Er bestaat de mogelijkheid om Ton uit te nodigen voor het geven van workshops. Een workshop kan in Elsloo worden verzorgd of eventueel op locatie. Onderwerpen die in een workshop aan de orde komen worden vooraf besproken met de opdrachtgever. U kunt ook het initiatief wat betreft de inhoud aan Ton Janssen overlaten.